Nieuwe service voor standaard regelbare aandrijvingen

Siemens Industry Services biedt een snelle – direct uit Nederlandse voorraad leverbare – retrofit oplossing voor regelbare aandrijvingen in het vermogensbereik tot 90 kW. Zo kunt u op ieder moment, gepland of ongepland, binnen een werkdag overstappen op de nieuwe generatie aandrijvingen. Dit is altijd voordeliger dan reparatie van een oudere aandrijving en u profiteert direct van de voordelen van de nieuwe generatie SINAMICS G120.

Retrofit als alternatief voor in stand houden

Bij een retrofit van een regelbare aandrijving wordt de bestaande regelbare aandrijving vervangen door een nieuwe generatie aandrijving, oftewel de SINAMICS G120. De retrofit is goedkoper dan het 1-op-1 vervangen of repareren van de bestaande aandrijving als deze meer dan tien jaar in gebruik is. Door de compacte bouwvorm past de nieuwe aandrijving in de plaats van de bestaande aandrijving. Met de SINAMICS G120 ervaart u de voordelen van een nieuwe lifecycle en productgeneratie.

Tot 90kW is de retrofit ongepland uit te voeren. Regelbare aandrijvingen boven de 90kW zijn alleen gepland om te bouwen naar SINAMICS G120. Datzelfde geldt voor specifieke toepassingen.


SINAMICS G120 of S120

 De SINAMICS G120 is een universele aandrijving, voor standaard industriële toepassingen. De SINAMICS S120 is een high-end aandrijving voor motion-control of specifieke toepassingen. De SINAMICS serie is toe te passen binnen de hele industrie door een brede vermogensrange van 0,55 kW tot 250 kW. Gebruikers profiteren van een zeer servicevriendelijk onderhoudsconcept. De SINAMICS aandrijving beschikt over een innovatieve koeling, verschillende veiligheidstoepassingen en een energie efficiënt voedingsconcept. Tevens is SINAMICS eenvoudig te integreren in Totally Integrated Automation via o.a. PROFINET en PROFIBUS.

De G120 retrofit pack bestaat uit;

 • Control Unit (CU240E-2 DP)

 • Power Module (PM240-2 tot 90kW)

 • Operator panel (IOP-2, incl. MMC)


Planbaarheid

Gepland
De ombouw vindt plaats op een moment dat het u schikt. U hebt hierdoor de minste verstoring van uw productie en profiteert direct van de voordelen van de nieuwe generatie drives. Tevens is een geplande ombouw 20% voordeligerdan een Ad-hoc ombouw en ruim 50% voordeliger dan het in stand houden van de bestaande regelbare aandrijving.

Ad-hoc
Doet zich ongepland een gelegenheid voor om spontaan een bestaande regelbare aandrijving uit te bouwen, dan is dit uw kans. De ombouw wordt dan direct binnen 24 uur uitgevoerd. De voorbereiding is al gereed en de onderdelen voor de retrofit liggen al klaar. U profiteert van de langst haalbare lifecycle van de bestaande aandrijving. De ombouw is sneller en voordeliger dan het in stand houden van de bestaande regelbare aandrijving. De nieuwe generatie maakt een frisse start in een nieuwe lifecycle en biedt volop mogelijkheden


Masterdrive

De Simovert Masterdrive regelbare aandrijving is één van de meeste populaire aandrijvingen in de markt. Zowel de Masterdrive VC als MC variant zijn op 1 oktober 2010 afgekondigd als actueel product. Vanaf 30 september 2020 is de hele serie end-of-life. Vanaf die datum zijn er geen reparatie onderdelen meer beschikbaar. De SINAMICS serie vormt een professionele opvolger met betere specificaties en meer functionaliteit. Voor de continuïteit van uw productie raden we aan tijdig te beginnen met het plannen van een vervanging naar SINAMICS G120.


Servicecontract

 U kunt uw regelbare aandrijving onderbrengen in een serviceovereenkomst. De vaste looptijd van de overeenkomst is 5 jaar. Daarin is het mogelijk om de investering in de nieuwe aandrijving te verdelen over vijf jaar in plaats van in eens. In combinatie met een retrofit is een All-in serviceovereenkomst extra aantrekkelijk.

Aanvullend ontvangt u 5 jaar lang de volgende services:

 • Registratie in CMMS-system;

 • Jaarlijkse lifecycle-rapportage;

 • 24/7-telefonische/on-site support;

 • 24/7-telefonische/on-site support;

 • Uren/materiaal inclusief;

 • Preventief onderhoud optioneel.


Financieringsopties

Optie 1: Retrofit en inbedrijfstelling met éénmalige betaling, zonder servicecontract

Optie 2: Retrofit en inbedrijfstelling met gespreide betaling en servicecontract


Uw voordelen

 •  50% voordeliger uit met retrofit (hardware en installatie) dan reparatie van de bestaande aandrijving.

 • Nieuwe lifecylce en productgeneratie voordelen

 • Binnen 24 uur gereed door voorraad in Nederland.

 • Reserveonderdelen beschikbaar

 • Optioneel all-in 24/7-support

 • Duurzame oplossing

 • Lager energieverbruik

 • Gegarandeerde performance