Cerberus

Siemens Building Technologies biedt op het gebied van brandbeveiliging met Cerberus  een compleet portfolio aan brandmeldproducten aan gekwalificeerde Siemens partners. De productlijnen bieden een prima oplossing voor een breed toepassingsgebied, van kleinschalige tot grote complexe gebouwen.

Productlijnen

Het Cerberus portfolio bestaat uit twee productlijnen, de PRO lijn en de FIT lijn. De PRO lijn is bedoeld voor toepassingen van medium tot zeer grote systemen en de FIT lijn is ideaal in kleinschalige toepassingen. Beide productlijnen voldoen aan de  Europese en Nederlandse normen en  richtlijnen. De Cerberus centrales  zijn voorzien van  geïntegreerde ontruimingspanelen conform de Nederlandse norm voor ontruimingsystemen de NEN2575.

In het Cerberus portfolio zijn zowel brandmeldcentrales als melderlusperiferie opgenomen. De Cerberus adresseerbare melderlusperiferie is uitgebreid, veelzijdig en flexibel. Hierin zijn automatische melders, handbrandmelders, speciale melders, nevenpanelen, stuurmodules, optische en akoestische signaalgevers opgenomen. Ook draadloze detectie behoort tot de mogelijkheden.

ASA-technologie

Naast automatische melders voor standaard toepassingen biedt de Cerberus PRO melderlijn ook multisensormelders aan met de unieke ASA -technologie. Deze melders zijn ideaal bij toepassing in ruimten waarbij ongewenste meldingen te verwachten zijn. Door de melder in de juiste parameterset te zetten zal de melder niet ongewenst in alarm komen door bv. stoom uit de badkamer van een hotelkamer of laswerkzaamheden in een werkplaats. Indien de ASA-melder in bv. in een datacenters wordt geplaatst dan kan dezelfde melder ook in een parameterset gezet worden waardoor deze juist wel zeer snel in alarm komt.

Productondersteuning

Naast producten biedt Siemens ook ondersteunende diensten als productondersteuning en producttraining. Cerberus PRO is een open systeem wat door iedere Cerberus PRO gekwalificeerde partner onderhouden kan worden.

In de bestekconfigurator kunt u een bestek genereren van de onderstaande systemen.

Cerberus PRO

Cerberus PRO is een compleet productenpakket  aan brandbeveiligingsproducten. De inbedrijfstelling wordt uitgevoerd door  gekwalificeerde partners die door Siemens opgeleid zijn.  Dit producten pakket bestaat uit:

  • netwerkbare brandmeldcentrales

  • breed pakket aan diverse soorten melders, handbrandmelders, stuurmodules

  • melders met unieke ASA technologie

  • optische en akoestische signaalgevers

  • nevenpanelen


Cerberus FIT adresseerbaar

Een standalone brandmeldsysteem met één melderlus dat gebruik maakt van de Cerberus PRO melderlusperiferie. Dit systeem brengt het beste van twee werelden bij elkaar:

  • de eenvoudige bediening en inbedrijfstelling van een Cerberus FIT systeem

  • de flexibiliteit van melderlus periferie van een Cerberus PRO systeem


Cerberus FIT conventioneel

Een brandmeldsysteem voor kleine objecten zoals winkels, opslag, werkplaatsen of voor kleinschalig kantoren.
De Conventionele Cerberus FIT lijn bestaat uit 4 centrales en conventionele melderlijn.
Dit systeem is snel en eenvoudig in bedrijf te nemen.