Energiezuinigheidsprogramma

Maximale energiezuinigheid voor bestaande gebouwen – verlaag uw energiekosten

Milieubescherming, energiezuinigheid en een geoptimaliseerd gebruik van de hulpbronnen zijn essentiële voorwaarden voor een rendabele en duurzame productie. Het grootste potentieel voor het sparen van de hulpbronnen en het verlagen van energiekosten, ligt in het efficiënte gebruik van energie. 

Het energiezuinigheidsprogramma van Siemens helpt bij het moderniseren van bestaande infrastructuren, zoals productie-installaties. Dit leidt tot een hogere energiezuinigheid, een lagere CO2-uitstoot en lagere bedrijfskosten – en dat alles met een korte terugverdientermijn.

Ultramoderne technologie voor bestaande gebouwen

Het energiezuinigheidsprogramma verloopt volgens een gestandaardiseerde procedure. Als eerste voeren energie-experts een zorgvuldige analyse uit van de productie-installatie, om het energieverbruik en de hieraan verbonden belasting van het milieu te bepalen. Het hieruit volgende rapport geeft het potentieel voor energiebesparingen weer.

In een tweede stap, wordt een uitgebreid maatwerkpakket van verbeteringsmaatregelen samengesteld, op basis van een systematische beoordeling.

Zodra deze maatregelen zijn ingevoerd, garandeert een continue bewaking van het energieverbruik door Siemens' energiewaakhond, het Advantage Operation Center (AOC), dat alle systemen operationeel zijn en continue worden geoptimaliseerd. Deze stappen zorgen ervoor, dat de behaalde energieprestaties op peil blijven en zelfs verder worden geperfectioneerd

Met zijn energieprestatiecontracten, biedt Siemens een contracttype, waarin de noodzakelijke investeringen worden gefinancierd door gegarandeerde besparingen op het energieverbruik en de bedrijfskosten.

Kenmerken en voordelen:

  • Aanpasbaar aan bedrijven en infrastructuren van alle afmetingen

  • Verhoogde energiezuinigheid, dankzij de toepassing van ultramoderne technologieën

  • Verlaagt de bedrijfskosten en spaart de hulpbronnen

  • Korte terugverdientermijnen