Leg de juiste basis voor optimale energy-efficiency

Energy-efficiency houdt meer in dan alleen het identificeren van het besparingspotentieel en het invoeren van maatregelen om het energieverbruik te reduceren. Met systematische methodieken, aangepast aan de levenscyclus van uw gebouw, geniet u niet alleen het duurzame voordeel van lagere energiekosten, maar ook van een hogere waarde van het gebouw en een positief publiek imago.

De implementatie van optimaal geïntegreerde technologieën is een eerste belangrijke stap op weer naar efficiëntie. Daarom is het belangrijk om al in de planningfase stil te staan bij de geschikte systemen voor gebouwautomatisering en -regeling.

Om continu de economische balans te bewaken tussen de energieprestaties van het gebouw, het gewenste comfort en de beoogde duurzaamheid, dient u de juiste oplossingen en diensten te implementeren, om verzekerd te zijn van transparantie en inzicht en zo de behaalde energiezuinigheid op peil te houden.

Lees meer: “Leg de juiste basis voor een optimale energiezuinigheid”- klik op de afbeelding om de functie te bekijken

Klik hier voor meer informatie

Transparantie – de eerste stap op weg naar een hogere energy-efficiency

Energie-efficiënte gebouwen gebruiken minder energie, produceren minder CO2-uitstoot en bieden prettigere woon- of werkomstandigheden. Of het nu gaat om een nieuw of een bestaand gebouw, transparantie is de sleutelfactor voor een duurzame energiezuinigheid.

Inzicht – Voorwaarde van continuïteit

Gebouwautomatisering en -regeling ondersteunen een energie-efficiënt bedrijf. Echter, door het dagelijkse gebruik van het systeem en de ingrepen van gebruikers kunnen instellingen, die voorheen optimaal waren, gaan verschuiven. Dit leidt tot een hoger energieverbruik en hogere onderhoudskosten.

Om een constant inzicht in de energy-efficiency te creëren en om de mogelijkheid te verkrijgen het gedrag van de gebruikers positief te beïnvloeden, helpen de juiste oplossingen en diensten u de energieprestaties van uw gebouw te bewaken en continu te optimaliseren.

Rendement – de energieprestaties van uw gebouw op een constant peil

Om verzekerd te zijn van een duurzaam hoog energierendement in uw gebouw, een eenvoudige bediening en een optimaal gebruik van het gebouw, moet deze optimale staat in stand worden gehouden door deskundige analyses en onderhoud, en door energiezuinigheids- en moderniseringsprojecten.

Aangezien energy-efficiency niet uitsluitend wordt bepaald door de infrastructuur van het gebouw, kunnen het juiste duurzaamheidsbeleid en een toegesneden energiebeheer resulteren in een gunstiger gebruik van de hulpmiddelen en daardoor in aanzienlijke kostenbesparingen.