Terminalgebouw

Beveiliging en brandveiligheid

Het is cruciaal voor een luchthaven dat terminalgebouwen en apparatuur goed worden onderhouden en dat ze efficiënt werken. Als er zich een incident voordoet, moet er snel worden ingegrepen. Dreigingen moeten vroegtijdig worden gesignaleerd zodat er zo min mogelijk reizigers worden getroffen. Het is nog beter als incidenten kunnen worden voorkomen. Of het nu om een verdachte tas, rook of toegang door onbevoegden gaat, alle processen moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat er adequaat wordt gereageerd.

Preventieve maatregelen, zoals videobewaking, inbraakalarm, toegangscontrole, biometrische identificatie en röntgensystemen, liggen aan de basis van beveiligingssystemen, samen met brandveiligheid, brandbestrijding en evacuatiesystemen.

De command en control-systemen van Siemens houden echter rekening met de vraag van een luchthaven, inclusief die van de terminal als geheel, op het gebied van beveiligingsapparatuur en gebouwtechnologie tot brandveiligheid en het scannen van bagage. Vervolgens bouwen we intelligente oplossingen die reizigers, apparatuur en de hele infrastructuur beschermen.

Energie-efficiëntie

Door de enorme omvang van terminalgebouwen zijn de energieproblemen hier zeer complex. Omdat luchthaventerminals vaak veel ramen hebben - waardoor de ruimte wordt opgewarmd door de zon en er meer daglicht binnenkomt bijvoorbeeld – is het belangrijk om een intelligent systeem te hebben dat in de gaten houdt wat er buiten gebeurt en vervolgens automatisch de omstandigheden binnen aanpast. Gebouwautomatiseringssystemen van Siemens doen dit, halen zonwering omhoog, schakelen verlichting uit en zetten de verwarming lager of de airconditioning hoger. Zo wordt er energie bespaard en is een prettige omgeving in de terminal gewaarborgd.

Deze geïntegreerde benadering zorgt voor een prettig binnenklimaat voor reizigers en personeel, zonder dat de kosten de pan uit rijzen. Met onze oplossingen wordt voor verwarming, ventilatie en airconditioning niet meer energie gebruikt dan absoluut nodig is. Hierdoor profiteren luchthavenbeheerders van echte kostenbesparingen.

Laagspanningsvoedingen

Onze producten en systemen op basis van laagspanningsvoeding, waaronder verdeelborden en stroomonderbrekers, zorgen voor een veilige stroomvoorziening voor alle draaiende apparatuur en voor de hele infrastructuur van het terminalgebouw.