Pijplijnbeveiliging

Marktkenmerken

Tot 11 september 2001 was de olie- en gasindustrie een van de minst ontwikkelde sectoren van de beveiligingsmarkt. Investeren in de beveiligingsinfrastructuur had geen hoge prioriteit.

De grootste risico's, zoals een lek in een verwerkingseenheid of opslagtank, diefstal bij pijplijnen, distributiecentrums en vrachtwagens, onderbrekingen, verstoringen of aanvallen door derden, kunnen ernstige gevolgen hebben voor mensen, het milieu, de processen, de installaties en de bedrijfscontinuïteit. Deze risico's worden vaak geaccepteerd omdat ze nu eenmaal bij deze industrie horen.

De afgelopen jaren is er over de hele wereld veel gedaan aan de verbetering van de beveiliging in deze sector. De omstandigheden en het gedrag van de spelers op de markt veranderen snel, wat ook te maken heeft met de verhoogde staat van alertheid in de wereld.

In april 2003 publiceerde het American Petroleum Institute (API) de tweede editie van de Security Guidelines for the Petroleum Industry. Deze voorzien eigenaars en exploitanten in de olie-industrie van algemene beveiligingsrichtlijnen voor risicobeheersing, waaronder richtlijnen voor de basisbeginselen van de analyse van kwetsbaarheden op het gebied van beveiliging. Dit geeft ook aan dat er een enorme behoeft is aan uitgebreide beveiligingsoplossingen in deze industrie.

Geïntegreerde beveiligingsoplossingen

Ons portfolio bestaat uit uitgebreide en volledig geïntegreerde beveiligingsoplossingen. Dankzij de modulariteit van het concept kan de oplossing eenvoudig worden aangepast aan uw behoeften en lokale vereisten.

Na een grondige analyse van uw lokale markt en bedrijfsprocessen wordt er een optimale oplossing ontwikkeld die uw bedrijf zo goed mogelijk beschermt. Onze oplossingen bestaan uit de volgende elementen:

Intelligente videobewakingsoplossingen (Siveillance™ SiteIQ Wide Area) met explosieveilige uitvoering, IP-bescherming en Wide Area-bewaking

Geïntegreerde command en control-oplossingen (Siveillance™ Vantage) 

  • Toegangscontroleoplossingen voor de faciliteiten

  • Inbraakdetectiesystemen voor omtrek-, gebieds-, ruimte- en objectdetectie

  • Risicomanagementsystemen 

  • Service en onderhoud voor een optimale en soepele werking van uw faciliteiten


Beveiligingsoplossingen voor pijplijnen

Dit is ons antwoord voor de bescherming van ondergrondse pijplijnen van welke lengte dan ook. Deze oplossing bestaat uit de volgende systemen:

Beveiligingssystemen op basis van toegangscontrole, inbraakdetectie, videobewakingssystemen en noodtelefoons voor alle pomp-, compressie- en afsluiterstations. Glasvezeldetectiesysteem dat in realtime activiteiten van derden, natuurrampen en schadelijke activiteiten detecteert. Een glasvezelkabel of Ethernet kan worden gebruikt om de informatie te transporteren. Alle systemen worden aangestuurd vanuit een of meer centrale bedieningsruimten.

Uw voordelen

  • Eén oplossing voor alle beveiligingsproblemen voor de pijplijn en alle stations

  • Realtime bewaking van de pijplijn en alle stations

  • Interactie van de oplossing met het Scada-systeem, dat alle acties uitvoert die nodig zijn om mensen te beschermen en schade aan het milieu, processen en installaties tot het minimum te beperken.

  • De uitvaltijd voor de pijplijn wordt tot het minimum beperkt en de bedrijfscontinuïteit wordt gewaarborgd

  • De oplossing kan ook voor andere pijplijnen worden gebruikt, zoals pijplijnen voor water en geraffineerde producten