Vervoersbeveiliging

Beveiliging is meer dan bescherming tegen diefstal en geweld, het is een gevoel. Onze vervoersbeveiligingsoplossingen zorgen ervoor dat chauffeurs en passagiers zich veilig voelen en dat de reiservaring voor iedereen plezieriger is. Het belangrijkste onderdeel van onze oplossing is de mobiele videobewaking. Het is een volledig geïntegreerde oplossing die alles dekt, van de camera in het voertuig tot en met het douanevervoer.

Onze oplossing

Professionele videobewaking om mensen een veilig gevoel te geven

De videogegevens kunnen op drie verschillende manieren aan het operationele centrum worden verstrekt:

 • Verwisselbare harde schijf. Als er zich een gebeurtenis voordoet, wordt de harde schijf handmatig uit de mobiele DVR verwijderd en naar het operationele centrum gebracht. Hier worden de videobeelden geanalyseerd op een speciaal hiervoor bedoeld station. Dit is de klassieke en nog steeds de meest gebruikte manier om de videogegevens over te brengen en te analyseren.

 • WLAN in werkplaats en/of op stations. Videogegevens van de gebeurtenis worden automatisch of handmatig geüpload wanneer de voertuigen zich in de werkplaats of op het station bevinden.

 • GSM/UMTS. Wanneer u onderweg bent, kunnen video- en alarmgegevens op elk gewenst moment automatisch of handmatig worden verzonden. Vanwege de bandbreedtebeperkingen kunnen van een bepaalde gebeurtenis slechts enkele beelden of korte videofragmenten bij een lagere framesnelheid worden verzonden via het draadloze netwerk.

De verzonden/overgebrachte videobeelden worden vervolgens geanalyseerd in het operationele centrum.

De aanwezigheid van een mobiele videobewakingsoplossing in bussen of treinen levert passagiers en bestuurders niet alleen meer veiligheid op wanneer ze aan boord zijn, maar brengt ook aanzienlijk lagere onderhoudskosten en een kleiner aantal geweldsincidenten met zich mee. Verder wordt hierdoor de reputatie en het imago van de vervoersmaatschappij verbeterd omdat de reisomgeving veiliger en schoner is.

Andere onderdelen van onze beveiligingsoplossingen voor vervoer:

 • Aangepaste beveiligingsoplossingen die kunnen worden afgestemd op specifieke vereisten

 • Wegverkeersbeheer (bus/tram/voorrang voor VIP's)

 • Videobewaking van stations

 • Beheer van incidenten, ongelukken en noodsituaties

 • Fleetmanagement: volgen en beheren, mobiele beveiliging

 • Parkeerterreinen: videobewaking, toegangscontrole, omtrekdetectie, incidentdetectie, geautomatiseerde kentekenherkenning

 • Metro, ondergrondse, treinen en trams: treinstationsbewaking, platformbewaking, omtrekdetectie, incidentdetectie, video aan boord

 • Bruggen en tunnels: incidentdetectie, incidentbeheer


Kenmerken

Veiligheid en beveiliging onderweg

Kenmerken en voordelen van onze mobiele videobewakingsoplossing:

Preventie

 • Minder geweldsincidenten, agressie en diefstal

 • Afschrikwekkend effect tegen vandalisme en ander asociaal gedrag Graffiti verwijderen of schade door vandalisme repareren is duur vanwege de arbeidskosten en omdat het voertuig/rijtuig dan tijdelijk niet beschikbaar is.  Mobiele video aan boord kan deze uitvaltijd beperken door het asociale gedrag te voorkomen.


Zorg voor een betere beveiliging en veiligheid

Zorg voor een betere beveiliging en veiligheid ter verbetering van het subjectieve veiligheidsgevoel van passagiers. Bij een veiligere omgeving voor passagiers en personeel merken openbaarvervoersmaatschappijen dat de bezetting stijgt en dat er uiteindelijk meer kaartjes worden verkocht.- Verbeter de objectieve beveiliging van de passagiers en de bestuurders.

Rendement

Verlaag de onderhoudskosten en de reparatietijd voor beschadigde voertuigen en apparatuur aanzienlijk.- Dankzij het DOO-concept kunt u personele kosten besparen op platforms (controleren of alle deuren vrij zijn).

Forensisch onderzoek/onderzoek na de gebeurtenis

Documenteer bewijsmateriaal van het incident of de gebeurtenis: na een incident in of buiten de bus (buitencamera's vereist).Operationele efficiëntie- Zorg voor een minimale serviceonderbreking.- Gebruik opgenomen beelden voor trainingsdoeleinden.

Reageren in noodsituaties

Als er zich een incident voordoet (agressie, diefstal, enzovoort), kan er handmatig alarm worden geslagen door de passagiers (alarm-/paniekknop) of door de bestuurder. De mobiele videorecorder kan zodanig worden geprogrammeerd dat de framesnelheid bij een alarm wordt verhoogd en dat de beelden afzonderlijk worden opgeslagen op de harde schijf. Wanneer het voertuig is uitgerust met een draadloze verbinding (WLAN, GPRS/Edge), kan het alarm in realtime worden doorgestuurd naar de vervoersmaatschappij of het politiebureau.

Verzending van live videobeelden in noodsituaties

Als het voertuig is uitgerust met een draadloze verbinding met hoge bandbreedte (zoals WiFi, UMTS of iets vergelijkbaars), kunnen er bij een alarm live beelden worden verzonden naar het operationele centrum van de vervoersmaatschappij of naar de politie, zodat er snel en doelgericht kan worden ingegrepen. Er kan effectief worden ingegrepen wanneer videobeelden en metagegevens zoals GPS en IBIS (Integrated Board Information System) tegelijkertijd worden verzonden.

Imago van het bedrijf

Schadebeperking bij aansprakelijkheidsclaims en rechtszaken.- Verbeter de reputatie van de vervoerder door een veiligere en schonere reisomgeving te creëren.Andere elementen van ons vervoersportfolio:

 • Innovatieve technologieën in video-inhoudsanalyse (Siveillance SiteIQ Wide Area)

 • Schaalbare oplossingen voor wisselende vereisten

 • Het expertisenetwerk van Siemens en externe partners om te voorzien in de behoefte aan complexe en geïntegreerde bewakingstoepassingen

 • Expertise op het gebied van grootschalige, geïntegreerde bewakings- en command en control-systemen      (Siveillance Vantage en Siveillance Command)