Bedieningsruimte

Houd de controle over de operationele en veiligheidssystemen van tunnels

Voor een soepele en veilige werking van tunnels is een breed scala aan systemen vereist. Toch is alle informatie die wordt verzameld door deze systemen (stroomvoorzienings-, verlichtings-, luchtmetings-, communicatie- en verkeerssystemen, en automatische incidentdetectie- en veiligheidssystemen, enzovoort) alleen van waarde als hier een totaalbeeld van wordt gemaakt.

Volledige systeemintegratie om uitstekend te kunnen reageren op gebeurtenissen

Bij Siemens weten we dat een naadloze samenwerking tussen de verschillende subsystemen en technologieƫn in de complexe tunnelomgeving cruciaal is voor een optimaal veiligheidsniveau, een betere beschikbaarheid van de tunnel en lagere operationele kosten.

De ITCC van Siemens heeft een oplossing voor tunnels van elk type en elk formaat. Hiermee kunnen niet alleen de verkeersgeleidings- en verkeerscontroleapparatuur, maar ook de verlichting, de lucht en de stroomvoorziening, de branddetectiesystemen, milieuverontreinigingsmetingen of noodoproepsystemen centraal worden beheerd. Integratie vindt plaats op automatiseringsniveau voor een hogere redundantie en betrouwbaarheid.

Deze krachtige integratiemogelijkheid zorgt er samen met onze uitgebreide kennis op het gebied van tunnelveiligheid en operationele systemen voor dat de juiste systemen samenwerken om een optimale tunnelomgeving te creƫren. Het maakt hierbij niet uit of er nu een soepele verkeersstroom moet worden gegenereerd of dat er moet worden gereageerd op een specifieke gebeurtenis.