Verkeer op snelwegen

Systemen voor dynamische verkeersregeling passen zich voortdurend aan de actuele verkeerssituatie aan en zorgen voor een maximale realisatie van de beoogde effecten op zowel de verkeersstroom als de verkeersveiligheid.

Onbeperkte mobiliteit

Siemens levert alle benodigde componenten uit één hand, zodat overal ter wereld het snelwegverkeer vlot kan doorstromen. Wereldwijd zijn we een van de meest gevraagde partners als het gaat om geïntegreerde wegverkeerstechnologie. Met onze omvangrijke know-how en onze enorme ervaring bieden we onze klanten de expertise, technische competentie, betrouwbaarheid en innovatie die nodig zijn om hun projecten tot een succes te maken.


Snelweg verkeerscentrales

Onze Sitraffic Conduct+ verkeerscentrale speelt een sleutelrol bij ons verkeers-management voor snelwegen. Wanneer op de route tunnels voorkomen, biedt ons Sitraffic ITCC tunnelbesturingssysteem de ideale aanvulling.Verkeersmanagement voor snelwegen

Elk verkeersmanagementconcept begint met het inwinnen van fundamentele gegevens, zoals verkeersdichtheid- en snelheid, luchtkwaliteit, gegevens over het weer, enzovoorts. Voor al deze taken biedt ons portfolio de juiste sensors en detectors, zelfs voor het registreren van gestrande voertuigen.
Tunnelbesturingssystemen

Tunnels vormen kritieke bottlenecks in het verkeersnet. Verkeersopstoppingen in tunnels hebben ernstige gevolgen voor de verkeersstroom en vormen daarnaast nog eens een serieus veiligheidsrisico voor weg-gebruikers. Daarom worden aan de veiligheid en het gebruik van tunnels strenge eisen gesteld. Siemens heeft op deze veranderende eisen gereageerd met een speciaal Tunnel-initiatief.Tolsystemen voor snelwegen

Er zijn allerlei oplossingen op het gebied van tol beschikbaar. Het eenzijdige model van ‘tol’ als instrument voor herfinanciering heeft inmiddels zijn tijd gehad. Siemens heeft op dit gebied tal van intelligente oplossingen ontwikkeld.
Service

Naast technologische oplossingen biedt Siemens een uitgebreid dienstenpakket. Siemens-Service-Plus is een unieke en competente serviceorganisatie die ervoor zorgt dat alle diensten die Siemens biedt, zo snel mogelijk en binnen een groot gebied inzetbaar zijn.Trends in verkeerstechnologie buiten stedelijke gebieden

Het brede spectrum aan Sitraffic-producten wordt continu verder ontwikkeld, zodat deze producten en oplossingen altijd ‘state of the art’ zijn. Bij die ontwikkeling richt Siemens zich op innovatie- en pionierstrends en ontwikkelt baanbrekende oplossingen en technologieën.