Oplossingen voor railverkeer

Als totaalaanbieder en systeemintegrator beschikt Siemens over alle expertise die nodig is voor duurzame oplossingen voor vervoer over de rails. Siemens benadert spoorwegmobiliteit in zijn totaliteit, waar we zowel tram-, lightrail- en metrodiensten als forenzen- en regiolijnen onder verstaan. Betrouwbaarheid, veiligheid, duurzaamheid, aantrekkelijkheid en efficiëntie hebben daarbij onze hoogste prioriteit.

Spoorwegautomatisering

Snelheid, betrouwbaarheid en comfort zijn bepalend voor de aantrekkelijkheid en het economische succes van moderne treinen. Op basis van die uitgangspunten wordt de efficiëntie van een lijn (en daarmee spoorwegautomatisering) het belangrijkste thema. Met ons gevarieerde portfolio kunnen we voor een betrouwbare en efficiënte dienstverlening zorgen.Spoorwegelektrificatie

Siemens is u graag van dienst bij het realiseren van passende elektrificatieoplossingen voor openbaarvervoerssystemen. Wij implementeren oplossingen die zijn gebaseerd op beproefde producten waarmee we nieuwe normen kunnen stellen. Uw voordeel: efficiënte en betrouwbare elektrificatie- en bovenleidingsystemen.
Forenzen- en regiolijnen

De huidige forenzen- en regiolijnen moeten aan een groot aantal verschillende eisen voldoen, afhankelijk van de regio, vervoersmaatschappij en aansluitingen op andere vormen van vervoer. Intelligente, flexibele treinconcepten, zoals onze Desiro-treinen, brengen hierbij uitkomst.Tram en lightrail

Siemens bouwt al 125 jaar elektrische trams. Dankzij deze bijzonder lange ervaring en expertise zijn we een betrouwbare partner voor gemeentebesturen en vervoersbedrijven . Ons productaanbod voor stedelijke mobiliteit omvat trams en lightrail-treinen.
Metros

Onze metro’s bieden u meer dan voldoende flexibiliteit ten aanzien van voertuiglengte, vervoerscapaciteit of aanpassing aan bepaalde klimatologische omstandigheden. Om aan uw specifieke behoeften te voldoen, kunnen we onze beproefde metrocomponenten combineren met specifieke modules om een vervoersconcept te realiseren dat exact aansluit bij wat u nodig hebt.Componenten en systemen

Ten aanzien van aandrijvingen, draaistellen en onboard stroomvoorzieningen biedt Siemens een complete reeks elektronische en mechanische componenten, evenals systeemoplossingen voor modern stedelijk vervoersmaterieel. Daarnaast beschikken we over een jarenlange internationale ervaring met stedelijke vervoerssystemen met de bijbehorende aandrijf- en draaisteltechnologie.
Totaaloplossingen voor spoorwegen

Een bedrijf kan niet van de ene op de andere dag over een allesomvattende mobiliteitsexpertise beschikken. Onze expertise en internationale aanwezigheid hebben een ontstaansgeschiedenis die maar liefst 160 jaar teruggaat. Met onze totaaloplossingen voor spoorwegen realiseren we state-of-the-art spoorwegsystemen.Service

Ons uitgebreide aanbod aan services omvat flexibele oplossingen voor professioneel onderhoud, levering van reserveonderdelen, modernisering en reparaties na ongevallen, alsmede oplossingen voor het testen en valideren van spoorwegsystemen.
Test- en validatiecentrum

Spoorwegmaatschappijen verwachten dat innovaties vanaf de eerste dag goed werken. Door de steeds hogere benuttingsgraad van spoorwegnetten wordt testen op het spoorwegnet echter steeds lastiger. Het geaccrediteerde en gecertificeerde test- en validatiecentrum Wegberg-Wildenrath is het logische antwoord op de veranderende omstandigheden in het spoorwegvervoer.