Shell Moerdijk, Nederland

Middenspanningsschakelstation HV500

In april vorig jaar heeft IC LMV van Shell de opdracht mogen ontvangen voor het bedrijfsvaardig opleveren van een compleet E-house, ter vervanging van een bestaand middenspanningsstation, met daarin een middenspanningsinstallatie (36 velden), laagspanningsinstallaties, UPS installaties, HVAC units en een brandmeldcentrale.

Al deze componenten zijn bij de firma FEAG in Duitsland samengebouwd in twee afzonderlijke modules die elk 16,5 meter lang, 3,5 meter breed en 3,5 meter hoog zijn. Nadat alle afzonderlijke installaties gemonteerd waren zijn ze aangesloten en getest. Aan het begin van dit jaar zijn deze twee modules afgeleverd bij Shell in Moerdijk.

Nadat de twee modules op een fundatieframe waren geplaatst (elke module weegt ca. 35 ton), zijn deze twee modules rondom aan elkaar gelast waarna een grote ruimte is ontstaan met daarin de middenspanningsinstallatie. 
Vervolgens zijn de modules aan de binnenzijde afgewerkt en diverse kabels heraangesloten.

Eind januari zal er gestart worden met het hertesten en inbedrijf nemen van het E-house. De verwachting is dat dit ongeveer 4 weken gaat duren. In mei is er bij Shell een grote onderhoudsstop gepland en dan zal het nieuw geleverde station definitief in bedrijf genomen worden.