Vacuüm-schakeltechnologie en componenten voor middenspanning

Apparatuur voor middenspanning is geschikt voor in energiecentrales (generatoren en systemen voor de centrale), in transformator-onderstations (van publieke systemen of zware industrie) van het primaire distributieniveau – waar energie van het hoogspanningsnet wordt ontvangen en omgezet naar middenspanning – en in secundaire, transformator- of overgave-onderstations (secondair distributieniveau), waar de energie wordt omgezet van middenspanning naar laagspanning en naar de eindklant wordt gedistribueerd.

De productreeks met apparatuur voor middenspanning en hoogspanning omvat

  • schakelapparatuur zoals vermogensschakelaars, schakelaars, scheiders, lastschakelaars en aardingsschakelaars

  • en niet-schakelapparatuur zoals zekeringen, omzetters en overspanningsbeveiligingen / begrenzers.

Meer informatie, ook over het kiezen van de benodigde schakelinstallaties, vindt u in de Brochure
Vacuüm-schakeltechnologie en componenten voor middenspanning - Voor alle toepassingen. (zie downloads).


Scheidings- en aardingsschakelaars 3D

Scheidingsschakelaars worden gebruikt voor onbelaste sluitings- en openingsbewerkingen. Aardingsschakelaars aarden geïsoleerde circuits.


Schakelaar/zekering-combinatie 3TL62 / 3TL63 / 3TL66

De schakelaar/zekering-combinaties 3TL62/63/66 zijn typegeteste units die bestaan uit de succesvolle 3TL6-schakelaars en HV HRC-zekeringen.


Vacuümonderbrekers

Vandaag de dag kiest 80 procent van de elektriciteitsbedrijven voor vacuüm-schakeltechnologie.


Beschermende en meettransformators M4

De taak van omzetters is het proportioneel, in fase omzetten van hoge stromen en spanningen naar lage stromen of spanningen voor meet- of beschermingsdoeleinden.


Vacuüm-Vermogensschakelaars

Stroomonderbrekers moeten alle stromen binnen hun instellingsbereik maken of onderbreken, van lage inductieve en capacitieve belastingsstromen tot en met kortsluitstroom, en dit onder alle foutomstandigheden in de energieleveringsystemen, zoals aardsluiting, tegenfase enzovoort.Lastschakelaar

Een lastschakelaar is een combinatie van een schakelaar en een scheider, of een schakelaar met scheidingsafstand.


Vacuümschakelaars

3TL-vacuümschakelaars zijn 3-polige schakelaars met een elektromagnetisch bedieningsmechanisme voor schakelinstallaties voor middenspanning.


HV HRC-zekeringen

Zekeringen bestaan uit een patroonhouder en een smeltdraad: met de patroonhouder kan er een scheidingsafstand worden bepaald voor wanneer de smeltdraad eruit wordt getrokken in stroomloze conditie (zoals in een scheider).


Overspanningsbeveiligers en begrenzers voor middenspanning

Overspanningsbeveiligers en begrenzers beschermen componenten en schakelinstallaties door overspanning door blikseminslagen, schakelbewerkingen of aardsluiting te ontladen.