SIMATIC Virtualization as a Service (SiVaas)

Het beheer, onderhoud en de beveiliging van industriële PC toepassingen wordt steeds belangrijker. In een productie omgeving waar PC toepassingen 24/7 beschikbaar moeten zijn en onderhoud momenten schaars, wilt u kunnen rekenen op professionele expertise. Gericht op uw toepassing en eisen aan beschikbaarheid en beveiliging. SIMATIC Virtualization as a service biedt u een kant en klare oplossing, proven in use en met vele jaren vakmanschap.


SIMATIC Virtualization as a service

Virtualisatie als toegevoegde waarde

Virtualisatie van PC systemen is niet nieuw en de voordelen zijn bewezen. Nu gevirtualiseerde omgevingen volledige ondersteuning door de leverancier krijgen en professioneel voor industrie toepassingen beschikbaar zijn, groeit de acceptatie in industrie toepassingen. In een virtuele omgeving wordt de software toepassing ontkoppeld van de PC hardware. Hiermee draaien er meerdere PC toepassingen op dezelfde hardware. Doordat de ongebruikte rekenkracht van iedere losse PC vervalt is een hogere mate van effectief gebruik van PC hardware te bereiken. Belangrijker echter is dat ook de lifecycle van de PC toepassing en de PC hardware onafhankelijk is geworden. U krijgt dus vrijheid in de planning van uw lifecycle van verschillende toepassingen.

Afgezien van het preventieve onderhoud van het hardwareplatform, zijn onderhoud en de zorg voor de geïnstalleerde softwarecomponenten bepalend  voor de levenscycluskosten van software toepassingen. Dit is waar SIMATIC Virtualization as a Service geheel nieuwe mogelijkheden biedt. Door de comfortabele omgeving waarbinnen alle Virtual Machines zijn te beheren wordt beheer en onderhoud effectiever. Nog sterker, het is bijna voorwaarde scheppend om professioneel beheer voor patches, backups, anti-virus updates en gebruikersbeheer te kunnen uitvoeren binnen het beschikbare budget en momenten voor onderhoud.


SiVaas Hypervisor

Kosteneffectieve oplossing van één bron

SIMATIC Virtualization as a Service is de makkelijkst toegang tot de wereld van toekomstgerichte virtualisatietechnologie. Onze servicesportfolio bevat alles wat u nodig hebt voor virtualisatie: services gedurende de gehele levenscyclus, inclusief de juiste software- en hardwarecomponenten - allemaal vanuit één bron en perfect compatibel.

SIMATIC Virtualization as a Service omvat de configuratie van de virtualisatieserver, de installatie van virtuele machines en configuratie van het besturingssysteem en de turnkey-installatie van de SIMATIC-software. Gedurende de gehele levenscyclus van het gevirtualiseerde systeem zorgen wij voor uitgebreide ondersteuning voor alle technische vragen over de functie, het gebruik en de werking van de systeemcomponenten. Uitgebreid systeemspecifiek advies kan ook efficiënt worden geleverd als onderdeel van de SIMATIC Remote Services.SIMATIC Virtualization as a service

SiVaas is beschikbaar als kant en klare oplossing. U hoeft alleen uw PCS 7 of WinCC applicatie nog te activeren.

De fysieke HOST hardware waar de applicaties op draaien in de VMware omgeving. Er zijn slechts vier varianten om uit te kiezen. De capaciteit stemmen we samen af op uw toepassing. De Microsoft licenties zijn altijd inbegrepen. De Host is een kritisch onderdeel en dient juist geconfigureerd te zijn voor industrie toepassingen. Daarom is deze altijd onderdeel van de levering.

De VMware templates met daarop de Microsoft Windows omgeving (met licentie) en de PCS 7 software voorgeinstalleerd. Alles systeem getest en vrijgegeven voor PCS 7 gebruik. U kunt zelf de PC naam en IP adressen instellen en het systeem direct gebruiken.

De Support & Service package is vast onderdeel van SiVaas. De package is af te sluiten voor een periode van twee jaar of vijf jaar en wordt bij aanschaf volledig verrekend. De package omvat de licenties voor VMware, HP en Siemens voor support door de helpdesk en all-in service voor de Host hardware op de volgende werkdag.

De Thin Clients zijn optioneel, maar worden meestal meegeleverd met SiVaas. Ze verzorgen de aansluiting van de beeldschermen op de applicaties. De connectie wordt gemaakt via standaard ethernet, een eventuele KVM extender komt dus te vervallen. De keuze is eenvoudig, een variant voor twee beeldschermen en voor vier beeldschermen.


Beschikbare VMware template versies

Simatic platform

Option Package

Microsoft versie

PCS 7 V9.0 SP1

Batch, Route control

Server 2016

PCS 7 V9.0

Batch

Server 2012 R2

PCS 7 V8.2

Batch

Server 2012 R2

PCS 7 V8.1 SP1

 

Server 2008 R2

PCS 7 V8.0

 

Server 2008 R2

 

 

 

WinCC V7.4 SP1

 

Server 2012 R2

WinCC V7.3

 

Server 2008 R2

WinCC V7.2 Up1

 

Server 2008 R2

 

 

 

Simit V9.1

 Virtual Controller

Server 2016In onderstaande tabel zijn alle voor- en nadelen per categorie opgedeeld voor een duidelijk overzicht.

Categorie

Verdieping

Voordelen

Om rekening mee te houden Wat houdt Simatic Virtualization as a Service in?