IT Security

Koppeling van installaties met IT biedt kansen, maar vraagt ook om adequate beveiliging.
Met deze service biedt Siemens inzicht in de IT-risico’s binnen productieomgevingen
en manieren om u hier – met technische oplossingen of procedures – tegen te wapenen.

Door een toenemende vraag uit de markt heeft er binnen de industriële automatisering een verschuiving plaatsgevonden van gesloten naar open systemen. Werd voorheen gebruik gemaakt van gesloten "point to point" of stand-alone systemen, tegenwoordig worden er op grote schaal gestandaardiseerde systemen en applicaties ingezet.

In de praktijk is gebleken dat onder andere UNIX, Linux, Windows, TCP/IP, OPC, webtechnologieën, Microsoft Visual Basic, Java en C kwetsbaarheden kunnen bevatten die in strijd kunnen zijn met uw security policy.

Daarnaast is de interconnectiviteit enorm toegenomen en is het mogelijk geworden systemen zowel binnen als buiten de locatie decentraal op te stellen waardoor door de verschillende communicatiemogelijkheden ook op dit punt de systemen kwetsbaarder geworden zijn.

Een onderbelicht nadelig gevolg is nu dat de tot voor kort in hoge mate immuun gebleken gesloten topologieën en systemen nu evenals de kantoorautomatisering kwetsbaar zijn geworden voor beveiligingsincidenten. IT security is daarom vandaag de dag een belangrijk onderdeel van uw productie beschikbaarheid en een vast onderdeel van de risico inventarisatie hiervan.